Urus și Huracán au adus rezultate record pentru Automobili Lamborghini în prima jumătate a anului 2023

Știri

Urus și Huracán au adus rezultate record pentru Automobili Lamborghini în prima jumătate a anului 2023

Reacție excelentă după lansarea Revuelto: comenzile pentru noua mașină supersport hibridă acoperă peste doi ani de producție

 

Sant’Agata Bolognese, 31 iulie 2023În primele șase luni ale anului 2023, Automobili Lamborghini a înregistrat, din nou, rezultate de top în ceea ce privește vânzările, cifra de afaceri și profitabilitatea. Acest lucru se datorează mai ales succesului comercial al gamelor Urus[1] și Huracán, în așteptarea debutului pe piață al modelului Revuelto. Super SUV-ul și mașina supersport V10, a căror producție este deja integral acoperită de comenzi (producția celor două este de așteptat să se încheie în a doua jumătate a anului 2024), au contribuit la realizarea unui volum global de livrări de 5.341 de unități, în creștere cu 4,9% față de S1/22.

Compania înregistrează, de asemenea, o tendință de creștere a veniturilor, care au ajuns la 1421 de milioane de euro: o creștere de 6,7% față de aceeași perioadă din 2022. Profitul operațional a crescut cu 7,2%, ajungând la un nivel record de 456 de milioane de euro, față de 425 de milioane de euro în 2022. Prin urmare, rentabilitatea vânzărilor (RoS) s-a îmbunătățit, de asemenea la 32,1%.

Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Automobili Lamborghini, a declarat: "Am încheiat încă un semestru record pentru compania noastră și ne mândrim încă o dată cu rezultatele obținute. Suntem foarte încântați de aceste performanțe, realizate cu doar două modele din gamă, într-un an pe care îl putem defini ca fiind special pentru Lamborghini. De fapt, în 2023, pe lângă marcarea celei de-a 60-a aniversări a companiei, a avut loc lansarea modelului Revuelto, primul hibrid plug-in din istoria noastră și prezentarea modelului SC63, cea mai avansată mașină de curse proiectată vreodată de Lamborghini, care urmează strategia companiei de electrificare a gamei, Direzione Cor Tauri."

Paolo Poma, director general și director financiar al Automobili Lamborghini, a adăugat: "Suntem mândri să confirmăm încă o dată strategia de creștere a Lamborghini. Tendința pozitivă ne susține așteptările de a încheia anul cu noi rezultate record în toți parametrii financiari cheie, cu o profitabilitate care poziționează Lamborghini printre mărcile de top din segmentul de lux."

Distribuția exemplarelor Lamborghini a reflectat rezultatele excelente, cele trei regiuni - EMEA, America și Asia-Pacific - primind 2.285, 1.857 și, respectiv, 1.199 de mașini. În ceea ce privește piețele individuale, Statele Unite rămân pe primul loc (1.625 de mașini livrate), urmate de Regatul Unit (514), Germania (511), China continentală, Hong Kong și Macao (450), Japonia (280) și Italia (270).

Printre cele mai importante evenimente ale primei jumătăți a anului 2023 se numără lansarea noului Lamborghini Revuelto, care a fost prezentat în martie, comenzile acoperind deja mai mult de doi ani de Printre cele mai importante evenimente ale primei jumătăți a anului 2023 se numără lansarea noului Lamborghini Revuelto, care a fost prezentat în martie, comenzile acoperind deja mai mult de doi ani de producție, și debutul lui SC63, prototipul hibrid LMDh conceput pentru a concura la cel mai înalt nivel în cursele de anduranță.

Consumul de combustibil și valorile emisiilor tuturor autovehiculelor promovate pe această pagină - Consum de combustibil și emisii: 19,2 - 12,7 l / 100 km; Emisii de CO2 combinate: 460 g/km - 325 g/km (WLTP)